IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
07:56 | 27 февруари 2014
Обновен: 12:08 | 8 септември 2024

Студенти медици подпомагат колеги в неравностойно положение

Студенти медици подпомагат колеги в неравностойно положение

По материала работи: Златина Добрева
Студенти медици подпомагат колеги в неравностойно положение

„Купи мартеница, помогни на колега в неравностойно положение". Под това мото студентите от Медицинския университет – Варна, провеждат превърналата се вече в традиция благотворителна кампания по случай 1 март.
Събраните средства от собственоръчно направените от бъдещите медици мартенички ще бъдат внесени в новоучредения към университета по инициатива на Студентския съвет фонд „Стипендии за студенти в неравностойно положение".
Решихме, че бихме могли да подадем ръка на колегите, които имат нужда от това, обясни председателят на Студентския съвет Борис Андонов. За отпускане на средства от нашия фонд критериите „минимален успех" и „доход" няма да бъдат определящи за крайното класиране. Ще могат да кандидатстват всички студенти в неравностойно положение от МУ – Варна. Смятаме към фонда да прибавим и събраните средства от миналогодишната мартенска кампания, добави той.
Всеки, който иска да подкрепи благотворителната инициатива на студентите медици, може да си купи мартенички на символична цена лично от тях днес и утре в Медицинския университет – Варна, Университетската болница „Света Марина" във Варна, Медицинския колеж и Факултета по дентална медицина.

Коментари

Новини Варна