IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:41 | 5 март 2014
Обновен: 14:13 | 9 септември 2024

Разясняват на варненски студенти програми за европарите

Разясняват на варненски студенти програми за европарите

По материала работи: Златина Добрева
Разясняват на варненски студенти програми за европарите

Информационни кампании под наслов „Създаваме заедно Европа за младите“ ще проведе Областният информационен център във варненските университети.
Инициативата цели да запознае студенти, преподаватели и служители във ВУЗ-овете с възможностите за кандидатстване и правилата за финансиране с европейски средства през новия програмен период 2014 - 2020 година.
До 18 март ще се проведат срещи в 2 университета и в Младежкия дом. Основна тема на събитията ще бъдат възможностите за финансиране от оперативните програми през новия програмен период с акцент върху образователни и младежки проекти.
Инициативата ще засегне въпроси като мерките за модернизиране на научноизследователската инфраструктура в университетите, младежка заетост, предприемачество. Ще бъдат представени приоритетите в новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, основни моменти от новото европейско законодателство при усвояване на средства от еврофондовете и проекта на споразумение за партньорство с Европейската комисия за програмния период 2014 – 2020 г.

Коментари

Новини Варна