IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
08:29 | 12 ноември 2014
Обновен: 05:21 | 4 септември 2024

Едва 10 варненци ще ходят на екзотичен остров за Нова година

Подобни воаяжи излизат около 4000 долара на човек, каза доц. Стоян Маринов

По материала работи: Златина Добрева
Едва 10 варненци ще ходят на екзотичен остров за Нова година

Едва 10-ина са варненците, които посещават екзотични острови за коледните и новогодишните празници. Това разкри пред вестник „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Той е категоричен, че все още са единици хората, които могат да си позволят луксозни ваканции. Имайте предвид, че подобни воаяжи излизат около 4000 долара на човек, каза доц. Маринов.
По данни на директора на Института за анализи и оценки Румен Драганов българите ще похарчат 350 милиона лева за почивка по Коледа и Нова година. Според експерта нашенци почиват най-вече в България, но също така избират и Гърция.
Във Варна не сме правили точна статистика колко лева ще похарчат гражданите за почивка покрай Нова година, каза Стоян Маринов. Според него варненци отиват най-вече в ски курортите през зимните месеци.
Много хора се ориентират към по-евтината дестинация Чепеларе, тези с повече пари, както съм казвал и друг път за вашия вестник, карат ски в Австрия и Италия, обясни доц. Маринов.
Той разкри, че в края на всеки януари се получава пауза в посещенията на туристи в ски курортите ни. Минали са новогодишните празници, повечето хора са останали с малко финанси. Това обаче напоследък е сериозна възможност за студенти и колежани да ходят на ски там и да правят оборот на местните хотелиери, каза Стоян Маринов.
Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна