IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
14:02 | 12 март 2014
Обновен: 00:37 | 10 септември 2024

Прокурист става шеф в "Градски транспорт"

Прокурист става шеф в "Градски транспорт"

По материала работи: Златина Добрева
Прокурист става шеф в "Градски транспорт"

Прокуристът на „Градски транспорт” Максим Тодоров и машинният инженер Тодор Докимов са новите членове на борда на директорите на общинското дружество. Това стана ясно от последното заседание на местния парламент в града. Изборът на новите бордоваци влезе извънредно в дневния ред на сесията, която бе свикана заради оспорване на областния управител Иван Великов.
Двамата кандидати бяха излъчени чрез конкурс след редица скандали между бившото ръководство и служителите на дружеството. В надпреварата взеха участие девет души, като един от тях отпадна заради нередовни документи.
В слово пред съветниците прокуристът Максим Тодоров изтъкна, че една от задачите на новите членове е да продължат работата по реализирането на вече започнатите европроекти. „Работим за стабилизиране на дружеството и запазване на работните места. Имаме програма и дружеството ще бъде стабилизирано в рамките на 1 година“, добави Тодоров. Той изрази надежда максимално бързо да бъде реализиран и проектът за нова транспортна схема на града.
„Градски транспорт“ е една от най-губещите общински фирми. По последни данни дружеството е със задължения в размер над 1,8 млн. лв.
Интересен факт е, че другият бордовак - Тодор Докимов, е работил в продължение на 26 години в структурите на Българската армия. При военните той е отговарял за експлоатацията на машинната техника.

Коментари

Новини Варна