IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:28 | 5 октомври 2017
Обновен: 23:53 | 19 септември 2024

Започва Национална конференция по природни науки във Варна

Целта е обмяна на опит в областта на природните науки

По материала работи: Юлиян Атанасов
Започва Национална конференция по природни науки във Варна

Втора национална конференция с международно участие по природни науки „Европа - територия на знанието” започва от днес във Варна. Форумът ще се проведе от 5 до 7 октомври и ще протече в няколко локации, сред които са Икономически университет и НАОП "Николай Коперник". Основната цел на събитието е обмяна на опит и знания в областта на природните науки, техниката и технологиите. Конференцията дава възможност на млади учители, преподаватели и научни работници в областта на природните науки, техниката и технологиите да споделят своите идеи и да намерят партньори за бъдещи сътрудничества. Форумът спомага за обмен на добри педагогически практики в обучението по природни науки и за оптимизиране на връзката средно - висше образование.

 

Програмата на втората национална конференция „Европа - територия на знанието” включва доклади, дискусии по направления „Интердисциплинарни връзки - представяне на добри педагогически практики“ и “Обучението по природни науки, техника и технологии и връзката средно – висше образование“, представяне на постери и презентации. Събитието е под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Организира се в партньорство с Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика към БАН, с участие на представители на образователния офис на ЦЕРН, Швейцария и на университети.

 

Четете още: Отпускат персонални пенсии на 17 деца в тежко положение във Варна

Коментари

Новини Варна