IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:52 | 27 март 2014
Обновен: 20:09 | 4 септември 2024

РДНСК спря строежа на паркинга на бул. „Княз Борис I“

РДНСК спря строежа на паркинга на бул. „Княз Борис I“

По материала работи: Златина Добрева
РДНСК спря строежа на паркинга на бул. „Княз Борис I“

РДНСК - Варна, е спряла разрешението за строеж на паркинг в “островната” част на бул. „Княз Борис I“. Това съобщи кметът Иван Портних по време на церемонията по направата на първа копка за изграждането на паркинг на бул. “Приморски” до Малките римски терми в града. Според думите на градоначалника от РДНСК не са посочили конкретни мотиви в подкрепа на решението си.
От община Варна теглиха заем от 1,5 млн. лв. за строителството на паркинга на бул. “Княз Борис I”. Кредитът бе одобрен на последната сесия на Общинския съвет в града.
Според проекта 150 места трябва да бъдат обособени между двете платна на булеварда от сп. „Акациите“ до Делфинариума. Предвидени са и седем места за автобуси, предназначени за групи, посещаващи Делфинариума.
Иван Портних сподели, че е изпратил писмено напомняне до областния управител по повод идеята за разширяване на паркинга върху държавни терени в локалното платно откъм кв. "Чайка". Още на 30 август миналата година от община Варна са депозирали искане в областна администрация с кадастралните номера на необходимите парцели, но все още нямат отговор. „Общината предприема редица инициативи за решаване на казуса с липсата на паркинги, но не среща съдействие“, жалва се кметът.
Слав Велев

Коментари

Новини Варна