IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
07:17 | 23 април 2014
Обновен: 22:44 | 25 август 2024

11 деца в риск са изведени от социални домове за месец

11 деца в риск са изведени от социални домове за месец

По материала работи: Златина Добрева
11 деца в риск са изведени от социални домове за месец

11 подрастващи в риск са изведени от институциите само през март т.г., съобщи за chernomore.bg Анна Конукова, ръководител на отдела за закрила на детето към дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. Две деца – от Дома за медикосоциални грижи (ДМСГ) в кв. „Виница” и от Приюта за безпризорни „Гаврош“, са осиновени, други 3 са настанени в приемни семейства, като едното от тях е върнато при биологичните му родители. Останалите са насочени към близки и роднини, центровете за настаняване от семеен тип и други.
През март само 2 бебета са насочени към ДМСГ във „Виница“, каза още Конукова. Те са с тежки заболявания – хидроцефалия и синдром на Даун, и се нуждаят от специализирани медицински грижи.
През март едно дете е изведено от биологичното му семейство и е настанено при приемни родители. Причината е, че майката е заминала за чужбина, а бащата не може да се справя с гледането му.
През март сме издали общо 32 заповеди за нови мерки за закрила или за продължаване на старите, обобщи Анна Конукова.
Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна