IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:22 | 23 април 2014
Обновен: 11:26 | 5 септември 2024

Продължава проверката на бетонирания терен в Морската

Продължава проверката на бетонирания терен в Морската

По материала работи: Златина Добрева
Продължава проверката на бетонирания терен в Морската

Проверката на случая с бетонираната площадка в района на зоопарка в Морската градина продължава. „Във вторник на място бяха изпратени екипи от дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред (УСКООР), които са установили строителна дейност в частен имот“, обясни Тодор Иванов, зам.-кмет по сигурността в община Варна. Инспекторите са съставили констативен протокол, че върху съществуващ плочник са излети стоманобетонни плочи – едната с размери 5 на 15 метра, а другата - 6 на 15 м.
На място е присъствала наемателка на сградата, която не е предоставила документи за разрешение за ремонта, съобщиха от община Варна. „В момента издирваме собственика на имота, който трябва да покаже документи за притежание на имота, както и евентуално разрешение за строеж. Ако такива липсват, ще бъде издадено предписание за премахване на бетона“, каза Николай Няголов, директор на дирекция УСКООР.

Коментари

Новини Варна