Варна 16°
fallback
Общество
08:44 | 28 април 2014
Обновен: 04:09 | 20 септември 2024

Администрацията и Общинският съвет продължават да си прехвърлят темата с премахването на Грамадата

Администрацията и Общинският съвет продължават да си прехвърлят темата с премахването на Грамадата

По материала работи: Златина Добрева

Местната администрация и Общинският съвет във Варна продължават да си прехвърлят темата с премахването на Грамадата пред сградата на общината в града. По време на днешната сесия Николай Недков от десницата поиска купчината от камъни да бъде изчистена преди началото на летния туристически сезон. Според него Грамадата вече не била символ на нищо. Недков поиска от местната администрация да посочи точна дата, на която ще бъдат премахнати купчината от камъни и палатките, останали от февруарските протестите през 2013-а в зелените площи пред общината. Той обаче не получи отговор, тъй като градоначалникът Иван Портних е в командировка в столицата. Припомняме, че кметът нееднократно вече заяви, че решението за бъдещето на Грамадата трябва да бъде взето от Общинския съвет.

От своя страна Недков заяви готовност да внесе предложение за премахването на купчината от камъни още на тази сесия. Това обаче не стана, тъй като неговото изказване дойде едва след приемането на дневния ред на днешното 30-то заседание на местния парламент.

Междувременно, съветници от БСП коментираха, че въпросът за палатките и Грамадата се отнасят към опазването на обществения ред и е единствено от компетенциите на кмета и поверената му администрация, а не е работа на местния парламент.

Черно море

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback