IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
05:58 | 1 май 2014
Обновен: 11:35 | 26 август 2024

Посетители на "Тол Шипс" пишат арт-послания за Варна

Посетители на "Тол Шипс" пишат арт-послания за Варна

По материала работи: Златина Добрева
Посетители на "Тол Шипс" пишат арт-послания за Варна

С пърфоманс, изложба и акция с участието на зрителите започна работа мобилната точка за културни контакти Мо-то на пристанище Варна. Сглобената от палети конструкция е мястото за артистични изяви на автори и зрители в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. Първите посетители, дошли да видят големите ветроходи на черноморската регата "Тол Шипс", написаха своите идеи за Варна 2019 върху флагчета с ярки цветове. Всички те станаха част от инсталация в мобилния център.
Зрителите с удоволствие седнаха на артистични мебели от велпапе сред картините на варненския маринист Светлин Ненов. Специално за целта той е подготвил поредица от живописни платна с ветроходи. От мобилната точка започва и конкурса за детска интерпретация на логото на Варна за евростолица на културата.
В близост до павилиона от палети уъркшоп направи италианският артист Паоло Вивиан, който импровизира с резачка върху дърво.
Всеки ден в мобилната точка ще се случват интересни акции. Публиката на черноморската регата се оказа отзивчива и готова за всякакви творчески предизвикателства още от първия ден.

Коментари

Новини Варна