IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
16:28 | 12 март 2015
Обновен: 15:19 | 22 август 2024

Реконструират 53 детски площадки в “Младост”

Основният ремонт ще бъде направен до края на годината

По материала работи: Златина Добрева
Реконструират 53 детски площадки в “Младост”

Основен ремонт и реконструкция на 53 детски площадки за игра на открито в район "Младост" ще бъде направен до края на 2015 година, съобщиха от местната администрация. За две от площадките вече има издадено разрешение за строеж. Те се намират в жк "Възраждане I” - южно от блок 13, и в "Младост I” - южно от блок 103.
В началото на седмицата беше възложено проектиране на останалите 51 площадки.
От тях 6 са в жк "Младост I”, 13 са в жк "Младост II”, като реконструкцията на площадката, която се намира южно от блок 148, ще бъде съобразена и с изискванията за ползване от деца със специфични потребности. 12 терена за игра на открито са в жк "Трошево", 3 в жк "Св. Ив. Рилски", 3 в жк "Възраждане I”, 5 в жк "Възраждане II”, 3 в жк "Възраждане III”, 1 в жк "Възраждане IV” и 5 в 26-и микрорайон.
В район „Младост“ ще бъде разширена и пешеходната настилка на бул. „Трети март“ – от бул. „Република“ до бул. „Януш Хуняди“, както и тротоарите край търговския комплекс „Панелчето“.

Коментари

Новини Варна