IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
13:14 | 25 юни 2015
Обновен: 20:29 | 6 септември 2024

Експерти: Метаамфетамините по улиците са пълно менте

Зачестяват случаите на търсене на помощ при всекидневна употреба на марихуана

По материала работи: Ставри Таргов
Експерти: Метаамфетамините по улиците са пълно менте

Метаамфетамините, предлагани по улиците и заведенията във Варна, са пълен бъркоч. Приготвят се в домашни условия на основата на псевдоефедрин и могат да причинят тежко отравяне. Това съобщи д-р Борислав Станчев от общинската дирекция „Превенции“ на пресконференция. Поводът бе 5-годишнината от създаването на Превантивно-информационния център „Младост“ и отбелязването на Международния ден за борба със злоупотребата и незаконния трафик на наркотици 26 юни.
Д-р Станчев обясни също, че в момента „най-модерни“ са марихуаната и синтетични наркотици, както и веществата, имитиращи кокаин. Почти масово явление е вместо екстази и кокаин да се пробутват домашно приготвени метаамфетамини, каза още д-р Станчев.
Той добави, че са зачестили и случаите на търсене на помощ при всекидневна употреба на марихуана. Обикновено съдействие търсят близките на пострадалия. Мнозина смятат, че пушенето на марихуана е едва ли не като употребата на алкохол, но грешат. Канабисът създава много по-бързо зависимост, обобщи експертът.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна