IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Лайфстайл
15:22 | 23 август 2015
Обновен: 19:19 | 28 август 2024

Нещата, за които никога не сте прекалено пораснали

Понякога годините не са определящи

По материала работи: Деян Михайлов
Нещата, за които никога не сте прекалено пораснали

Хората често правим грешни преценки за другите. Например, намираме скачането с бънджи за нещо изключително нетипично за хора над 40 или в по-добрия случай – над 50 години. В повечето случаи обаче годините не са определящи и човек е много повече от едно число, отброяващо дните, които е изживял до този момент.

Освен това менталното и психическо развитие на една личност невинаги съответства на нейните години, което още един път затвърждава тезата, че много пъти числата нямат нищо общо с реалния живот. Човек е на толкова, колкото се чувства, да не говорим, че за някои неща той никога не е прекалено пораснал или с малко "по-сурови" други - по-стар.
Ето и кои са тези неща, които не се влияят от дните, месеците и годините, които човек е изживял:
1. Придобиване на нови умения. Поддържането на ума е изключително важно, освен това винаги е полезно човек да научи нещо ново.
2. Ново хоби. Човек не бива да се ограничава в правенето на едни и същи неща цял живот. Винаги трябва да бъде отворен за нови занимания.
3. Тренировки. Те са здраве, така че колкото повече тренирате, толкова по-здрави ще бъдете. Това е еднакво важно, както за младите, така и за по-възрастните хора.
4. Танци. Танците, заедно с музиката, са едно от най-хубавите неща, чрез които човек може да изрази себе си. Никога не сте твърде пораснали за това.
5. Караоке. Кой не обича да пее, когато е сам и звучи любимата му песен?
6. Глуповато държание. То е различно от неподходящото поведение! Глуповатото поведение, шегите и лигавщините са нещо, с което човек се отпуска и се забавлява в компанията на своите приятели и близки. Никога не е прекалено пораснал за това!
7. Забавление. Без значение от своята възраст човек никога не трябва да спира да се забавлява. Това е едно от най-важните неща в живота.
8. Страх. Страхът е естествена човешка емоция. За нея няма възраст.
9. Признание на грешка. Човек никога не трябва да позволява гордостта да му попречи да покаже най-доброто от себе си.
10. Избухване в сълзи на публично място. Това, също както страхът, е нормална човешка емоция. Човек не трябва да се притеснява какво ще си помислят другите, а да изрази себе си, както му идва отвътре.
11. Помощ от родителите. Те винаги ще си останат родители и с радост биха помогнали на своето дори и пораснало дете.
12. Незнанието. Това е човешко. Човек не трябва да изпада в драми.
13. Допускане на грешки. С това човек ще се сблъсква, независимо в какъв етап от живота си се намира. Важното е да извлича уроци от всяка грешка.
14. Влюбване. Никога не е късно човек да се влюби.
15. Следване на мечти. Без значение от годините, човек не бива да спира да следва мечтите си.

 

Коментари

Новини Варна