Варна 18°
fallback
Лайфстайл
10:00 | 22 август 2015
Обновен: 20:27 | 20 септември 2024

Рецепта на деня: Картофи с розмарин и чесън

Рецепта за много вкусни и ароматни картофи

По материала работи: Златина Добрева

Време за приготвяне 60 мин

Продукти 1 кг картофи 50 мл зехтин 2 стръка розмарин (може и сух) 2 скилидки чесън  

Приготвяне •    Скилидките чесън се пресоват и се смесват със зехтина в купичка. Добавя се и розмарина. Оставяме да се овкуси зехтина •    Рецептата може да се приготви с пресни картофи – тогава се измиват хубаво и се сваряват до полуготовност. Ако се приготвя с картофи, те се измиват, сваряват се и се обелват тогава •    Сварените картофи се разрязват на половинки •    Редят се в тавичка, един до друг картофите и се поливат със зехтина •    Пекат се на средна фурна на 220 градуса около 30 мин  

Могат да се поднесат като гарнитура и като основно ястие със салата

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback