Варна 18°
fallback
Лайфстайл
08:51 | 21 август 2015
Обновен: 20:26 | 20 септември 2024

Рецепта на деня: Рибни кюфтенца

Иновативно и вкусно!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти:

за кюфтетата: 500 г филе от риба 500 г сварени картофи 1 глава лук 3 скилидки чесън смлян кимион на вкус 7-8 стръка магданоз 3-4 стръка свеж кориандър сол и черен пипер на вкус    

за панировката: 2 яйца царевично брашно за овалване галета сусам олио

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете наедро чесъна и лука. Сложете ги в блендер, където добавете нарязаното на парчета филе, нарязаните наситно кориандър и магданоз, млян кимион, сол и черен пипер на вкус. 

2. Смелете продуктите в блендера, до получаване на гладка кайма. Почистете сварените картофи и ги намачкайте на пюре. Тука тънкостта е, да ги почистите докато са топли и да ги оставите да изпръхнат, докато изстиват, за да не са воднисти. 

3.  Разбъркайте каймата и пюрето, и от получената смес направете кюфтета. Разбийте яйцата в подходяща чиния. В друга смесете поравно галетата и сусама.  4. Сложете тигана с олиото на котлона, направете кюфте от каймата и го оваляйте в царевичното брашно. После го потопете в разбитото яйце. След това, пак го оваляйте, но в сместа от галета и сусам, и го пуснете да се пържи в тигана. Щом се получи златисто-кафяв цвят ги обърнете да се изпържат и от другата страна. Извадете готовите кюфтета върху решетка, за да се отцедят и да се получи хрупкава коричка от галетата и сусама.

5. Тези кюфтета са много нежни и вкусни, но това което много ми харесва при тях е, че синът ми не може да разбере, че те са направени от риба и си ги похапва. Той, като повечето деца, не яде риба, когато я види в чинията си. 

Гарнитурата  – може да е от свежи зеленчуци или друго .

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback