IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Лайфстайл
08:51 | 21 август 2015
Обновен: 06:47 | 19 септември 2024

Рецепта на деня: Рибни кюфтенца

Иновативно и вкусно!

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Рибни кюфтенца

Необходими продукти:

за кюфтетата:
500 г филе от риба
500 г сварени картофи
1 глава лук
3 скилидки чесън
смлян кимион на вкус
7-8 стръка магданоз
3-4 стръка свеж кориандър
сол и черен пипер на вкус    

за панировката:
2 яйца
царевично брашно за овалване
галета
сусам
олио


Начин на приготвяне:


1. Почистете и нарежете наедро чесъна и лука. Сложете ги в блендер, където добавете нарязаното на парчета филе, нарязаните наситно кориандър и магданоз, млян кимион, сол и черен пипер на вкус. 

2. Смелете продуктите в блендера, до получаване на гладка кайма. Почистете сварените картофи и ги намачкайте на пюре. Тука тънкостта е, да ги почистите докато са топли и да ги оставите да изпръхнат, докато изстиват, за да не са воднисти. 

3.  Разбъркайте каймата и пюрето, и от получената смес направете кюфтета. Разбийте яйцата в подходяща чиния. В друга смесете поравно галетата и сусама. 
4. Сложете тигана с олиото на котлона, направете кюфте от каймата и го оваляйте в царевичното брашно. После го потопете в разбитото яйце. След това, пак го оваляйте, но в сместа от галета и сусам, и го пуснете да се пържи в тигана. Щом се получи златисто-кафяв цвят ги обърнете да се изпържат и от другата страна. Извадете готовите кюфтета върху решетка, за да се отцедят и да се получи хрупкава коричка от галетата и сусама.

5. Тези кюфтета са много нежни и вкусни, но това което много ми харесва при тях е, че синът ми не може да разбере, че те са направени от риба и си ги похапва. Той, като повечето деца, не яде риба, когато я види в чинията си. 

Гарнитурата  – може да е от свежи зеленчуци или друго .

Коментари

Новини Варна