IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Лайфстайл
19:04 | 23 юли 2015
Обновен: 06:02 | 19 септември 2024

Как можете да пътувате, че и да ви плащат за това

"Фигаро" за най-добрата работа през това лято

По материала работи: Деян Михайлов
Как можете да пътувате, че и да ви плащат за това

25-годишният Мартен е щастливият победител в конкурса за най-добрата работа през лятото, организиран от Sejourning - сайт за даване под наем на жилища на частни лица. 

Каква е неговата мисия? Да е тайнственият клиент, оценяващ апартаменти, които посещава из четирите краища на Франция. Неговите разходи се покриват изцяло и той получава по 2000 евро на месец, пише Клое Журдие във в. "Фигаро".

"По принцип съм търговец", казва усмихнат Мартен. "Но имах желание да се занимавам с нещо съвсем различно и да си взема почивка", добавя Мартен. За младия мъж, който не знаел нищо за Sejourning, преди да изпрати кандидатурата си, тази авантюра е само от полза.

"Видях във Facebook обявата за най-добрата работа за това лято и не се поколебах да кандидатствам", шегува се тайнственият клиент за едно лято.

За заемане на поста агенцията постави изискване към кандидатите да проявят малко оригиналност. Освен обичайната автобиография и мотивационно писмо те трябваше да заснемат видео, в което да обяснят причините, поради които са идеалните кандидати за поста. Мартен съумя да бъде сдържан, но и убедителен във видеото.

"В 40 секунди разказах за множеството си пътувания и преди всичко за способността си да се нагаждам към всякакъв вид жилища. Имал съм шанса да отсядам както в хотели от висока класа, така и при хора, даващи жилища под наем. Този поглед отвън със сигурност ми е помагал да преценявам разликите", допълва той. След две интервюта в агенцията Мартен тръгва на път, тоест на работа.

"Отпътувах на 5 май от Париж. Започнах от Ница. Минах през Кан, Антиб, Нант, после бях в Ла Бол. Оставам най-много три дни в едно жилище", казва Мартен. 

Той няма никакви грижи за логистиката. "Пращат ми билетите за влака по имейла и не трябва нищо да организирам. Агенцията се грижи за всичко", продължава Мартен.

Каква е неговата основна мисия? Да оценява възможно най-добре обявите, като поставя оценки по различни показатели.

"Трябва да попълня един много подробен списък. Критериите са много: от приема, който оказва собственикът, до качествата на обекта, дори начина, по който са ми връчили ключовете. Всичко е важно и трябва да оценя апартамента като цяло", разказва Мартен.

Обективността може да е проблем за някои хора, но не и за Мартен. "Винаги успявам да съм обективен, защото взимам работата си много присърце. Посрещат ме като най-обикновен клиент и не съм подложен на никакъв натиск. Аз съм в една напълно нормална ситуация. Попълвам спокойно формуляра в стаята си и никой не е в течение на каквото и да било", добавя той.

"Предимствата са наистина многобройни. Не само се чувствам почти във ваканция, но фирмата ми плаща храната, транспорта и разбира се, стаята", казва Мартен и не крие, че това го забавлява. Но признава, че основната му мотивация е да пътува! "Тази работа ми позволява да опозная страната, да съчетая отдиха с работата. Направо идеално!", заключва Мартен.

И въпреки че тази работа е вид ваканция, той не пропуска да изтъкне и нейния уморителен аспект. "Изобщо не се спирам, винаги съм на път", разказва той.

Кой е следващият етап? Западното крайбрежие, Бордо или Биариц.

Коментари

Новини Варна