Варна °
fallback
Лайфстайл
21:00 | 15 април 2025
Обновен: 08:27 | 16 април 2025

Важно за домакините! Как да сварим великденските яйца без да се напукат

Препоръчително е да ги боядисате непосредствено след изваждането им от тенджерата

По материала работи: Слав Велев

Снимка: АРХИВ

Великден наближава, а една от важните традиции за празника е боядисването на яйца. Всяка година искаме да направим съвършените яйца - добре сварени и красиво боядисани, без да се напукват по време на варенето. Днес ще ви помогнем с три стъпки за идеално сварени яйца.

1. Поставете яйцата на дъното на тенджерата

Покрийте ги със студена вода на височина два пъти колкото е тяхната. Загрейте котлона, след като сте сложили яйцата в тенджерата. Добавете една-две лъжички оцет към водата. Може да добавите и една лъжичка сол.

 

2. Намалете котлона, когато водата заври

След това оставете яйцата да къкрят около 12 минути, ако искате да са твърдо сварени. Изключете котлона и ги оставете в горещата вода за още 10 минути.

3. Излейте водата от тенджерата

Препоръчително е да ги боядисате непосредствено след изваждането им, докато са още топли. Иначе температурната разлика може да предизвика напукване. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Автор на статията:
Слав Велев
Великден  сваряване на яйца  великденски яйца  варене на яйца яйца съвет съвети домкаини
0 коментара
fallback
fallback