IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
15:30 | 21 октомври 2024
Обновен: 21:52 | 21 октомври 2024

Графити фест предстои във Варна

Ще има конкурс за най-добра рисунка и много предметни награди

По материала работи: Слав Велев
Графити фест предстои във Варна

През изминалата седмица The Graffs изрисуваха още една стена в историческия център на Варна - в двора на Областната управа

Професионалисти графити артисти и любители се събират във Варна за единствения по рода си Графити Фест в морската столица. Партньори на събитието са един от търговските центрове в града и Община Варна, събитието е под патронажа на областния управител на Област Варна проф. д-р Андрияна Андреева. С феста започват събитията, свързани с 15-годишнината на най-големия търговски център във Варна.

Предизвикателствата на мащабното рисуване ще бъдат разположени в няколко зони на ниво 2 във времето от 14:00 до 18:00. Четирима професионални графити артисти ще създадат на живо четири огромни пана. Интерактивна Графити работилница в зона 2 пред Playground ще бъде с ментор Николай Чакъров от The Graffs. Ще има конкурс за най-добра рисунка, победителят в който ще грабне арт награда - ваучер за спрейове на стойност 250 лв. Още много предметни награди ще радват участниците - термоси, сакове, футболни топки.

Graff Battle ще има свое място във феста - при Graff Coin зоната. Първите включили се ще получат специален безплатен Graff Coin за 15-годишнината на мола. Турнирът ще започне в 16:30, а дотогава любопитните ще могат да научат повече за graff coin и как се играе graff battle. И отново ще има награди.

Всички бои са на водна основа и са безопасни за участници и посетители.

Началото на Графити феста е в 14:00 на 2 ноември в един от търговските центрове във Варна.

През изминалата седмица The Graffs изрисуваха още една стена в историческия център на Варна - в двора на Областната управа. Акцията е своеобразен тийзър към Графити феста, а създадения графит е дарение от местен мол за града.


 

Коментари

Новини Варна