IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Лайфстайл
17:00 | 18 септември 2024
Обновен: 14:47 | 19 септември 2024

Варна става столица на модата през октомври

От 17-и до 19-и октомври модният елит от цял свят ще се наслади шоуто в хотел „Ensana Aquahouse”, в „Св. Св. Константин и Елена“

По материала работи: Слав Велев
Варна става столица на модата през октомври

През есента на тази година изключителният български дизайнер Нели Анастасова ще превърне Варна в бляскава модна сцена с първото издание на Форум на модата – Варна. От 17 до 19 октомври, хотел „Ensana Aquahouse” в морския курорт „Св. Св. Константин и Елена“ ще бъде домакин на събитие, което съчетава мода, музика, изкуство, красота и благотворителност в неповторим тридневен спектакъл.

Форумът ще предложи на гостите вълнуващи модни дефилета, изложби и презентации, обединявайки таланта на дизайнери от България, Италия и балканските държави. Участниците ще имат възможността да покажат своите най-нови колекции, а гостите ще се насладят на уникално модно шоу, където стилът и иновациите се срещат с благотворителността.

Повече от 20 топ-модела ще дефилират в специално обособеното пространство на един от най-красивите СПА хотели на българското черноморие „Ensana Aquahouse”. Събитието ще уважат с присъствието си знакови лица в световната модна индустрия. Партньор на събитието е г-жа Елмас Аслан, президент на Одринската търговско-промишлена камара на жените предприемачи. Организаторите с вълнение очакват г-жа Яшарие Доган, основателка на „BURSA FASHION WEEK“.  „BURSA FASHION WEEK“ е модно събитие, което вече седем години се организира и ръководи от г-жа Доган в гр. Бурса, център на текстила и модата в Турция. „BURSA FASHION WEEK“ е член на Европейския текстилен и моден съюз, „Балкансиад“, „Визглобалис“ и „БТСО“.

По време на Форум на модата – Варна, г-жа Яшарие Доган ще представи своята колекция на бранда „ЕМЕЛИЯ“, на който тя е основател, креативен директор и дизайнер с 35-годишно присъствие в индустрията. Творци от Турция ще дефилират със свои колекции, обогатявайки събитието със спиращи дъха дизайнерски решения.

Тридневният моден форум ще посрещне краля на текстила Лорд Кристиян Фишбахер и модния гуру, инфлуенсър и блогър, превърнал денди стила в култ – Тиери Муел.

Форумът на модата – Варна ще бъде озарен и от невероятни музикални изпълнения. На сцената ще се качи талантливата Дара Екимова. Дала категорична заявка да заеме своето достойно място на музикалната сцена, само на 22 г, тя вече е носител на две статуетки от престижните награди на БГ Радио – БГ изпълнителка и БГ песен. Дни преди да представи дебютния си авторски албум, Дара Екимова ще омагьоса публиката с уникалния си глас и присъствие.

Мултиинструменталистката KristinSax ще добави нотка блясък и стил към събитието. Тя съчетава различни стилове като поп, джаз, фънк и хаус. Със своята музика Кристина Димитрова - KristinSax започва да гради солова кариера като саксофонист.
През 2016-та година е поканена да свири в кралство Бахрейн, където прекарва цели 5 години. В „Downtown Rotana“ е свирила за отборите на Formula 1, както и за едни от най-видните шейхове. Свирила е за световни брандове като АIGNER, CHARRIOL, списание FORBES и други.

Форум на модата – Варна 2024 обещава да бъде изключително преживяване за всички, които се интересуват от мода, изкуство и социална ангажираност. Този октомври Варна ще стане център на световната мода, привличайки дизайнери, модни ентусиасти и партньори от различни краища на света.

„Модата е в моето ДНК. Мисля, че тя е закодирана в моята същност по наследство. За мен модата е удоволствие и израз на личността ми. Или както често обичам да казвам, тя е просто неизбежна. Заложена е в моите съзнателни и несъзнателни стремежи. Тя ме прави завършен и щастлив човек, който ясно и категорично е направил своя избор на реализация. Обичам да се вглъбявам в нейния свят. Да търся и откривам интересни сюжети за моята работа и проекти. Това ме доведе до мотивацията и желанието да дам на хората, които обичат модата, а и на тези, които се интересуват от мода, един друг поглед към моята голяма любов. Благодарение на партньорството с хотел „Ensana Aquahouse” обединихме усилия, за да създадем истински моден празник, на края на който част от приходите ще бъдат дарени на център, който работи с деца от аутистичния спектър.“ – споделя дизайнерът Нели Анастасова, организатор на Форум на модата - Варна 2024.

Изключителни колекции на Нели Анастасова са представяни на подиума на модната седмица в Милано. Първата покана за участие в световния форум идва през 2017 г. от Италианската модна камара и Паоло Дистасо – директор на агенцията B&20 за фешън и арт събития, организираща модните седмици. През 2021 година Нели е удостоена с наградата „Жена предприемач на 2021 г.“, което подчертава нейните изключителни постижения и влиянието ѝ в света на бизнеса и модата. С работата си през годините г-жа Анастасова активно подпомага различни центрове и организации, посветени на работа с деца със специални образователни потребности и възрастни самотни хора.

На 17-ти май 2023 година Нели Анастасова инициира, организира и провежда емблематичното събитие „Красота, мода и благотворителност – ръка за ръка“, което събира над 300 гости. На него се провежда модно ревю на бранда „Нели Анастасова“, в края на което всеки от гостите прави своето дарение в подкрепа на Център „Живот под дъгата“, посветен на помощта за деца с аутизъм и техните семейства.

В продължение на това първо модно събитие, от 17-ти до 20-ти октомври 2024 година, г-жа Анастасова ще превърне морската ни столица Варна в център на модата с първото издание на грандиозното, международно събитие Форум на модата – Варна. Основната идея на събитието е, чрез представяне на модни колекции на участващите брандове от България, Италия и съседните ни балкански държави, да се създаде единствено по рода си в България модно шоу, обединяващо дизайнерите и техните колекции с благотворителността. Домакин и партньор на този красив спектакъл на модата, красотата и изкуството ще е хотел „Ensana Aquahouse” в курорта „Свети Свети Константин и Елена”. В края на форума, г-жа Нели Анастасова ще обяви и дари процент от приходите от събитието на Центъра за деца с аутизъм в присъствието на публиката и представители на центъра.
 

Коментари

Новини Варна