IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
20:10 | 3 юли 2015
Обновен: 02:27 | 14 септември 2024

10 мъдри слова на Артур Шопенхауер

Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо

По материала работи: Слав Велев
10 мъдри слова на Артур Шопенхауер

10 мъдрости, събрани от списание "Наука", за живота, богатството, щастието, здравето от големия немски философ Артур Шопенхауер, живял през 19 в.

 

1. Животът може да се сравни с бродерия, от която всеки чрез първата половина на своя живот вижда лицевата страна, а през втората половина - обратната. Последната не е така красива, но пък е по-поучителна, защото позволява на човек да види как се съединяват нишките.

 

2. Животът е толкова оскъден, че благата му трябва да се разпределят пестеливо.

 

3. Една от най-страшните и най-разпространените глупости е да се правят големи планове и приготовления за живота, под каквато и да било форма.

 

4. Богатството е като морската вода - колкото повече пиеш, толкова по-жаден се чувстваш.

 

5. Здравето не е всичко, но без здраве всичко е нищо.

 

6. И най-дребната случка е в състояние да ни направи напълно нещастни, но напълно щастливи не може да ни направи - нищо на света.

 

7. Който не обича самотата - той не обича и свободата. 8. Не говори на приятеля си това, което не трябва да знае твоя враг.

 

9. От гледна точка на младостта е необятно бъдеще, а от гледна точка на старостта - съвсем кратко минало.

 

10. Човешкият живот не бива да се нарича дълъг или кратък, тъй като именно той е мащаб, с който измерваме всички останали срокове.

 

Източник: Vsekiden.com

Коментари

Новини Варна