IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
13:40 | 20 август 2024
Обновен: 18:32 | 16 септември 2024

Варненец е сред претендентите на Световната купа по паеля

Николай Тодоров – Ник ще организира демонстрация на живо на 15 септември на крайбрежната алея в родна Варна

По материала работи: Слав Велев
Варненец е сред претендентите на Световната купа по паеля

Николай Тодоров – Ник

Варненец е сред претендентите за най-добър майстор на паеля в света! Николай Тодоров – Ник се впуска смело в световната надпревара и на 20 септември ще се изправи срещу още 11 претенденти за Световната купа във Валенсия, Испания.

World Paella DayCup e кулинарно световно първенство за приготвяне на паеля, което ще се проведе за седми път във Валенсия с участници от цял свят. Целта на първенството е да популяризира паелята и да избере най-добрия майстор на вкусното и обичано испанско ястие.

В полуфиналите, след национално гласуване, Ник Тодоров успя да се пребори с 44 кандидати от 25 страни.

За този успех бяха важни, както националните гласове в подкрепа на всеки един от кандидатите, така и медийното отразяване и публичността на инициативата във всяка страна.

Николай Тодоров – Ник е един от организаторите на най-големите фестивали и концерти в България, включително SPICE MUSIC FESTIVAL, HILLS OF ROCK, Фестивал на Рибата и Виното, STREET FOOD FESTIVAL и др.

Той е известен и като създател и идеолог на концепцията за алтернативен градски начин на живот и магазини „На Тъмно“. Името му се свързва и с организирането на едни от най-мащабните кулинарни събития и фестивали в страната. Кулинарията е едно от хобитата му, а паелята е негова страст от години. Първата му среща с ястието е преди 25 години и до момента е сготвил стотици паели на събития от всякакъв мащаб – фестивали, партита, демонстрации, работилници. На финала на World Paella DayCup Николай Тодоров ще трябва да представи своя авторска рецепта за паеля, по която вече работи.

Рецептата, която Ник разработва включва продукти, които могат да се намерят само в България и на Балканския полуостров.

„Идеята ми е да покажем на Света местни продукти и подправки, които са част от кулинарното наследство на нашата страна. В комбинация с традиционните практики за приготвяне на паеля, които изследвам години наред, ще приготвя ястие, която ще бъде достойно за Световна титла!“, споделя колоритният варненец.

„Обичам да пътувам по Света, да опитвам локални ястия, храни и напитки. Испания е една от любимите ми дестинации, а Валенсия е един от градовете, които ме вдъхновяват истински.“ - продължава Ник.

Преди да отпътува за финалите в Испания от 17 до 21 септември, Николай Тодоров – Ник ще организира няколко демонстрации на живо в България:

7 септември – Пловдив, Station Street Festival

8 септември – Бургас, Фестивал на Рибата и Виното

15 септември – Варна, VARNA Street Food Park.

Коментари

Новини Варна