IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
21:32 | 2 юли 2015
Обновен: 14:15 | 10 септември 2024

Саудитски принц ще дари $32 млрд. за благотворителност

Финансирането отива за здравословния начин на живот, изграждане на домове за сираци и училища

По материала работи: Борис Проданов
Саудитски принц ще дари $32 млрд. за благотворителност

Саудитският милиардер Алуалид бин Талал заяви, че ще дари цялото си богатство от 32 млрд. долара за благотворителност, съобщи Ен Би Си.


60-годишният племенник на крал Салман е един от най-богатите хора на планетата. Принцът сподели, че се е вдъхновил от примера на фондация Гейтс, създадена от Бил и Мелинда Гейтс през 1997 г.


Парите на Алуалид бин Талал ще бъдат използвани за „междукултурно разбирателство”, „предоставяне на жизненоважна помощ при кризи”, както и за други дейности.


Саудитският принц се нарежда на 34-о място в класацията на списание „Форбс” за най-богатите хора в света. Той обяви, че вече е дал 3,5 млрд. долара от богатството си за благотворителност.


Парите му ще бъдат използвани и за насърчаване на здравословния начин на живот, изграждане на домове за сираци и училища.


Принцът обяви решението си по време на свещения месец Рамадан, през който мюсюлманите често дават пари за благотворителност и помагат на нуждаещите се.

Коментари

Новини Варна