IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
Лайфстайл
17:00 | 8 юни 2024
Обновен: 10:45 | 3 юли 2024

Нова въздушна възглавница променя автомобилния волан завинаги

Германският доставчик на оборудване изобрети еърбег с иновативен дизайн

По материала работи: Слав Велев
Нова въздушна възглавница променя автомобилния волан завинаги

В продължение на десетилетия въздушните възглавници са били позиционирани в центъра на всички волани, но сега ZF представи нов еърбег, който се отваря от горната част на кормилото, като така дава повече свобода на самото устройство.

Новият волан и въздушна възглавница са създадени от ZF Lifetec - подразделението на компанията, разработващо системи за пасивна безопасност. В случай на катастрофа въздушната възглавница се отваря от горната част на волана и се простира под горния ръб на волана към водача. Създателите на устройството казва, че този нов дизайн не прави компромис с безопасността и отваря свят от възможности за централната главина на волана, пише AutoMedia.

Първият волан от ZF Lifetec с тази нова въздушна възглавница се състои от единичен лъскав черен панел, минаващ през центъра. Той има изчистен дизайн и като на повечето автомобили бутоните за клаксона все още са разположени в центъра. Автомобилните компании биха могли да продължат тази концепция. Например, чувствителни на сила контроли могат да бъдат вградени във волана или пък екран да бъде поставен на мястото, където някога е била въздушната възглавница.

Освен това от ZF твърдят, че новият волан може да се комбинира с със система за разпознаване, което определя дали водачът докосва или хваща безопасно волана.

Германският доставчик на части и оборудване засега не съобщава дали новото устройство е готово за производство, нито кога новите автомобили ще разполагат с въздушни възглавници, които се разгръщат от горната част на волана, а не от центъра. Със сигурност обаче новата конструкция ще бъде от полза на дизайнерите на автомобилния интериор, които искат да премахнат изпъкналите волани.

Още автомобилни новини четете на AutoMedia

Коментари

IVAN1 ( преди 3 седмици )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна