IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
12:32 | 24 юни 2015
Обновен: 11:52 | 14 септември 2024

Ром от "Максуда" покори щатско риалити

Матайъс Милър е роден през 1992 г. във Варна

По материала работи: Борис Проданов
Ром от "Максуда" покори щатско риалити

Матайъс Милър е роден през 1992 г. във Варна, но бързо изоставен. Осиновен е от семейство амиши от Охайо,  консервативна религиозна общност в САЩ. На 23 той става герой на третия сезон на шоуто Breaking Amish, в което група млади мъже и жени скъсват с традиционния начин на живот в религиозната общност на т. нар. амиши и заживяват в Ню Йорк, където са принудени да сменят конската каруца с такси, да носят дънки и са използват мобилен телефон и електричество, разказва lifebites.bg.

А амишите наброяват около 300 хил. души в САЩ. Те са известни с това, че се обличат семпло и не използват модерни технологични изобретения като автомобили и електричество. Религията им забранява да служат в армията, да ползват социално осигуряване и финансова помощ от държавата и мнозина от тях отбягват застраховките. Амишите говорят архаичен немски диалект, известен в САЩ като пенсилвански нидерландски.

"Предполага се, че майка ми е била проститутка. Когато съм бил на десет дни са ме оставили в сиропиталище. Когато съм бил на четири моите родители, които са амиши, са ме осиновили. Сред амишите няма да видите много хора с тъмен цвят на кожата", разказва Матайъс.


Истината за циганския произход на Матайъс е разкрита още в първия епизод на шоуто.


Матайъс отива в българския ресторант "Тракия" в Куинс, за да разбере повече за корените си. Там той и останалите участници в риалити шоуто ядат шкембе чорба и кебапчета. Матайъс разпитва една от сервитьорките за България и тя му разказва за Варна, където той е роден. Българката също така му обяснява и произхода на рожденото му име Пламен. От българския ресторант участниците в риалити шоуто се пренасят в цигански бар, където Матайъс за пръв път попада сред хора от неговия етнос.


Мечтае да направи кариера като изпълнител на кънтри. Той обаче е раздвоен - той трябва да реши дали да остане у дома и да се грижи за семейството си или да се занимава с музика. В крайна сметка Матайъс решава да се завърне при съпругата си Кортни и дъщеря им Нела си. Той се записва на курсове за пожарникари, но също така не се отказва от мечтата си да се занимава с музика.

Коментари

Новини Варна