IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
13:00 | 13 ноември 2021
Обновен: 15:40 | 15 октомври 2024

30-те най-важни въпроса за бъдещето на колите

Става ли притежаването на автомобил по-недостъпно?

По материала работи: Слав Велев
30-те най-важни въпроса за бъдещето на колите

Автомобилният свят е изправен пред най-голямата промяна, откакто двигателят с вътрешно горене замени коня. Електрификация, автоматизация, нови модели на ползване - цялата вековна индустрия трябва да се пренастрои и да намери нови начини да печели. Това важи в пълна степен и за автомобилния сектор в България, който се разви с удивително темпо в последните години и вече дава значителна част от Брутния вътрешен продукт на страната, пише АutoMedia.
 
 

 
  
Какво крие автомобилното бъдеще? Ще станат ли новите коли недостъпни за масовия потребител? Ще си купуваме ли автомобили, или вече ще ги ползваме по други начини? Какво допринася България към технологичния напредък? Кога ще приключи кризата с микрочиповете? Докъде е стигнала мрежата за зареждане на електромобили у нас и има ли граница за скоростта на зареждане? Какви нови услуги и форми на финансиране да очакваме? Задаваме тези и още много ключови въпроси на лекторите в поредното издание на конференцията Tech21 на Bloomberg TV Bulgaria, посветено на автомобилите.
 
Специално за конференцията от Белгия пристигна Марк Бирон, новият главен изпълнителен директор на Melexis, един от световните лидери в производството на автомобилни чипове и сензори.
    
С Александър Миланов, дългогодишният управител на BMW България и бивш председател на Асоциацията на автомобилните производители у нас, разговаряме за Зеления преход и как той да бъде наистина устойчив, има ли бъдеще за двигателя с вътрешно горене и какво е решението за твърде застарелия автопарк у нас.
 
Наши събеседници са също Константин Конов и Динко Русев, съответно управляващ и ижненеринг директор на "Бош Инженеринг Център" в България. С тях обсъждаме качеството на развойната дейност в България, какви ще са утрешните системи за безопасност и какви са предизвикателствата на трудовия пазар у нас.

С Ангел Димитров, завеждащ зарядни мрежи в лидера на този пазар ABB България, оценяваме напредъка на зарядната инфраструктура в България, и говорим за най-новите технологии в областта и за това има ли лимит в скоростта на зареждането на електромобилите.
 
С Недялко Недялков, изпълнителен директор на М-Кар Груп, един от основните автомобилни дилъри в България, официален представител на марките BMW и MINI, ще говорим за новите услуги, които можем да очакваме у нас, и също как автомобилните дилъри ще печелят в електрическата ера.

Модератор на дискусията е Константин Томов, главен редактор на Automedia.bg и Bulgaria ON AIR THE INFLIGHT MAGAZINE, автор и продуцент на предаването "Колела" по Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria.

Гледайте дискусията в Tech 21: CarTech в събота от 19:00 часа, по телевизия Bloomberg TV Bulgaria, или онлайн на Automedia.bg и Dnes.bg.

Коментари

Новини Варна