Диетолог съветва хората, които са прекарали коронавирусна инфекция да не консумират дадени храни, пише marica.bg.
Руската диетоложка Ксения Чорная съветва тези хора да се откажат от употребата на захар, глутен и млечни продукти, ако сте прекарали COVID-19. Според нея в диетата трябва да се добавят повече зеленчуци и плодове. Тя посочва още, че храните, които са богати на витамин А и Омега-3 ненаситени мастни киселини са изключително подходящи при възстановяване от коронавирусна инфекция.
Тези киселини от своя страна стимулират регенерацията на клетките в организма, претърпял опасно заболяване, казва още диетологът. Храни, които са богати на такива вещества са богати черния дроб на рибата треска, както и яйцата, мазните риби и животинските субпродукти, особено черния дроб. Те се съдържат в големи количества и в зехтина, лененото семе и конопено масло, съобщи Чорная.
Коментари