НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
свински пържоли - 3 бр. (около 400 г), без кост свински ребра - 3 бр. (около 800 г) сол черен пипер
ЗА СОСА
кетчуп - 1 ч.ч. чили сос - 1/2 ч.ч. захар - 30 гр. кафява мед - 2 с.л. горчица - 3 с.л. дижонска червен пипер - 1 ч.л. чесън - 1 ч.л. на прах черен пипер - 1/2 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Измийте и подсушете свинско месото. Подправете го хубаво със сол и черен пипер. В купа смесете всички продукти за соса и хубаво с бъркалка разбъркайте, за да се получи хомогенна смес.
Подредете месото в огнеупорна тава (спрямо големината на месото). Сипете маринатата за свинско върху месото и хубаво го оваляйте в соса. Покрийте с фолио.
Запечете в загрята фурна на 250°C за около 30 мин. След това намалете на 200 °C и печете около 60 мин.
Последните 15-20 мин от печенето на пържолите и ребърцата премахнете фолиото и запечете месото без него. Сервирайте месото със сос и картофено пюре.
recepti.gotvach.bg