Варна 24°
fallback
Лайфстайл
19:42 | 17 януари 2015
Обновен: 10:08 | 20 септември 2024

Приятелите, от които нямате нужда

По-добре залагайте на качеството, отколкото на количеството

По материала работи: manager

Макар че 2015 година настъпи съвсем наскоро, вероятно натовареното ви ежедневие вече си е казало думата и сте позабравили част от новогодишните си пожелания.

Време е да си ги припомните и наред с излишните мазнини от корема си, да се отървете и от приятелите си, от които нямате нужда. В крайна сметка, когато става въпрос за приятелство, по-добре е човек да залага на качеството, отколкото на количеството. Вгледайте се добре в приятелското си обкръжение и ако откриете някои от следващите обобщаващи образи, най-добре преустановете контакт с хората, които отговарят на тях.

1. Приятелят, който никога не може да се зарадва и винаги е преживял нещо по-лошо от вас Този човек никога не може да се радва на вашите успехи, независимо дали те са в личен или професионален план. Той винаги ще каже нещо, което ще убие вашия ентусиазъм и има по-скоро негативно въздействие върху вас, отколкото положително. От друга страна, когато имате проблем, този ваш приятел никога не приема вашите терзания за толкова сериозни, защото той винаги е минал през по-лошо. Независимо дали това е човек, който се конкурира с вас или просто е изключително несигурен в себе си, той определено няма място в живота ви.

 

2. Приятелят, който перманентно е нещастен и е истинска „Драма куийн“ Този човек винаги вижда чашата наполовина празна. Каквото и да му се случи, той намира причина да бъде недоволен от живота като цяло. Едва ли има нещо, което може да го зарадва истински и много обича да драматизира. Този приятел е жертва на световна конспирация, заради която е най-нещастният на света. Подобен тип хора са толкова отрицателни и негативни, че трудно биха се повлияли от всеки ваш опит да ги накарате да мислят по различен начин. Ето защо по-добре се откажете от изгубената кауза и спрете да общувате с човек, който ви носи само лоши емоции.

 

3. Приятелят, който все още не е пораснал Най-често това е човек, който не работи, не учи, не се занимава с нищо – най-общо казано, няма никакви отговорности. Той иска да излизате през седмицата и ви се сърди, когато му отказвате или искате да се приберете в някакво прилично време. Този приятел ви обвинява, че не може да живеете по начина, по който той го прави и винаги се нацупва на вашите откази. Няма нужда да се чувствате виновни, за това че имате свой живот и свои отговорности. Най-добре не поддържайте повече контакт с този свой приятел, със сигурност вашето приятелство няма да ви доведе до нищо добро.

 

4. Приятелят, който винаги е „разорен“ Много хора имат финансови затруднения, но това не означава, че трябва да се възползват от вас. Ако някой ваш близък има нужда от пари, разбира се, че ще му помогнете. Тук обаче не става дума за такъв приятел – случаят е друг. Много от вас може би имат човек до себе си, който винаги е „разорен“ и никога няма достатъчно пари за това, което поръчва, например. Така винаги се налага вие да плащате неговите сметки или пък да го подпомагате материално. В повечето случаи хората, които се държат по този начин, не са толкова разорени, колкото обичат да живеят така и го намират за по-лесно. Спрете да се грижите финансово за някой, който дори не се старае да промени живота си и само ви използва.

 

5. Приятелят, който е клюкар Нали знаете – ако някой човек говори за другите зад гърба им, той със сигурност злослови и по ваш адрес. Нямате нужда от подобен „приятел“. Това не може да бъде истинско приятелство. Истинските приятели се подкрепят, стоят един до друг, както в хубави, така и в трудни моменти. Ако не харесват нещо в другия – те го казват директно на своя приятел, а не зад гърба му.

 

Тialoto.bg

Автор на статията:
manager
0 коментара