IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
20:33 | 16 януари 2015
Обновен: 09:29 | 11 септември 2024

Как да защитим ръцете от зимата?

През зимните месеци сме и склонни да мием ръцете си по-често

По материала работи: manager
Как да защитим ръцете от зимата?

Ръцете са сред най-уязвимите части на тялото по отношение на променящите се условия на околната среда – твърдение, което важи с голяма сила през зимния период. 

 
През тази част от годината въздухът е суров, а ветровитият климат често отнема влагата от кожата на ръцете. Същият ефект оказва и топлият въздух в затворените помещения. През зимните месеци сме и склонни да мием ръцете си по-често, а излагането на много силни сапуни и разтвори може да лиши кожата от естествените й мазнини. 
 
Много важно условие, за да предпазим кожата на ръцете през зимата, е носенето на ръкавици. Трябва да си изградим навик да ги слагаме всеки път, когато излизаме навън в зимни условия. По този начин кожата на ръцете ще бъде защитена от суровите климатични условия и влагата в нея ще се запази. 
 
По-надеждни са кожените ръкавици, в сравнение с памучните или полиестерните, въпреки че през този сезон всичко, което покрива ръцете би свършило работа. 
 
Ръцете трябва да се мият внимателно. Препоръчително е да се стремим да мием само дланите, които и да изплакваме добре, тъй като сапунът може да изсуши и раздразни кожата допълнително. Ако е възможно, трябва да избираме по-лек глицеринов сапун. Глицеринът е овлажняващо средство, което предотвратява загубата на влага в кожата. 
 
 
Непосредствено след измиването на ръцете, трябва да се нанесе хидратиращ продукт. Вечерта е препоръчително да накиснем ръцете за пет минути в топла вода, след което да ги подсушим с кърпа и да нанесем дебел слой плътен хидратиращ продукт. Добър избор са маслото от бадеми или жожоба. 
 
Ако ръцете са много изсушени, трябва да им сложим памучни ръкавици, с които да преспим.

Puls.bg

Коментари

Новини Варна