Варна 16°
fallback
Лайфстайл
16:19 | 28 декември 2014
Обновен: 04:41 | 20 септември 2024

Aлергията към студа по-опасна от грип

Засегнатите от студова алергия части на тялото обикновено са пръстите на ръцете, носа, ушите, пръстите на краката.

По материала работи: manager

Най-разпространената болест през зимата се оказва алергията на кожата към минусови температури, а не грипът, сочат най-новите проучвания на американски лекари. За студовата уртикария понякога се спекулира повече отколкото е необходимо. Често като непоносимост към студа през зимата се окачествява потеклият при излизане навън нос, но всъщност симптомите са много по-различни.

 

След излагане на студ, когато се прибере на топло човек получава обриви на кожата - наподобяват много ужилване от коприва, поради което се казват и уртики.

 

Най-застрашени от студовата алергия са хората, които работят на улицата, съобщава TV7, цитирана от БЛИЦ. Много често първата проява на непоносимост към студ е внезапна. Засегнатите от студова алергия части на тялото обикновено са пръстите на ръцете, носа, ушите, пръстите на краката.

 

Диагностиката на студовата алергия е лесна – просто върху кожата трябва да се постави ледено кубче за 5-6 минути. Ако на мястото се получи оток и силно зачервяване на кожата, значи страдаме от този тип алергия. Тя се получава и при резки температурни промени.

 

Не са пощадени и хората, които са само на топло защото при тях първият досег със студа също може да бъде провокиращ момент.

 

Студовата уртикария се лекува с антихистаминови медикаменти. Лекарите препоръчват при подобни симптоми да се посъветваме със специалист.

Автор на статията:
manager
0 коментара