IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
15:22 | 8 декември 2014
Обновен: 16:50 | 18 септември 2024

Дъщерята на шефа на Korean Air спря самолет заради зле сервиран аперитив

Дамата настояла да бъде сменен шефът на стюардите в момент, когато самолетът вече рулирал към пистата за излитане

По материала работи: Лиляна Трънкова
Дъщерята на шефа на Korean Air спря самолет заради зле сервиран аперитив

Дъщерята на шефа на Korean Air (Кориън Еър) спряла самолет, готвещ се да излети за Ню Йорк и наредила той да се върне на изходна позиция, предаде Франс прес, позовавайки се на информация от официални източници.

Недоволна от начина, по който й сервирали аперитив, г-жа Чо Хиун-Ах, изпълнителен президент на компанията, ръководена от фамилията й, настояла да бъде сменен шефът на стюардите в момент, когато самолетът вече рулирал към пистата за излитане.

Г-жа Чо била скандализирана, че й сервирали орехи от макадамия, които тя не била поръчала, при това в пликчето от опаковката, а не в купичка. В този жест на главния стюард тя съзряла знак на неуважение, неспазване на инструкциите за обслужване на борда и следователно потенциална заплаха за сигурността на 250-те пасажери.

Така самолетът бил принуден да се завърне на терминала, за да свали провинилия се стюард, преди да потегли отново и да пристигне до крайната си дестинация с 11-минутно закъснение, според Korean Air.

Южнокорейският министър на транспорта е разпоредил разследване по случая. Отговорен от министерството, пожелал анонимност, окачестви поведението на г-жа Чо като "абсолютно недопустимо".

Източник: БТА

Коментари

Новини Варна