IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Избрано
17:30 | 14 юли 2014
Обновен: 05:40 | 6 октомври 2024

Оставката на кабинета няма да закъснее заради бюджета

Оставката на кабинета няма да закъснее заради бюджета

По материала работи: Борис Проданов
Оставката на кабинета няма да закъснее заради бюджета

Актуализацията на бюджета, за която се споразумяха днес политиците по време на консултациите при президента Росен Плевнелиев, няма да забави подаването на оставка на кабинета „Орешарски”, убеден е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
Премиерът Пламен Орешарски вече обяви, че в края на месеца ще подаде оставката си заради определената дата за предсрочни избори на 6 октомври.
„Мисля, че от премиера Орешарски и министър Чобанов можем да кажем, че сме доволни, съгласиха се да актуализират бюджета, тавана на дълга и НЗОК. Остава да кажат с колко, как и затова с г-жа Цачева се разбрахме при дневния ред в НС да чакаме тази дата. С колко и как ще се внесат промени, това ще се решава в парламента”, коментира Борисов след срещата при държавния глава.
Лидерът на ГЕРБ отрече „ограбването на КТБ да е започнало от 2011 г."
„В момента правителството е дало 1 млрд. в една банка, за да я подпре. Ако тогава бяхме дръпнали държавните пари, щеше да фалира тогава”, коментира той.
От името на БСП след консултациите председателят на парламентарната група на Левицата Атанас Мерджанов заяви, че няма промяна в позицията им за гарантиране на влоговете на българските граждани, съгласно сега действащо законодателство - до 100 хил. евро.
„Категорично настояваме БНБ да ни предостави пълен, ясен и точен анализ за всички финансови показатели на КТБ”, отсече той и дабави, че в анализа трябва да бъде отчетен и рискът за българската икономика.
„Ние сме готови да разглеждаме законодателни инициативи, но само ако имаме точен и ясен отговор за състоянието на КТБ”, каза още Мерджанов и допълни, че са готови да продължат разговорите в тази насока, за да не се възпрепятства развитието на бизнеса и на държавните и търговски дружества.
„Очевидно 21-ви няма да е достатъчен срок, за да бъде изготвен този анализ”, заяви Атанас Мерджанов.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна