Варна 11°
fallback
Избрано
16:10 | 16 декември 2015
Обновен: 09:31 | 2 октомври 2024

И ПГИ „Д-р Иван Богоров“ се включи в кампанията „КОЛЕДА ТЕ ПРЕГРЪЩА“

Благодарение на благотворителната инициатива деца в неравностойно положение за първи път ще получат подарък за празника

По материала работи: Деян Михайлов

Учениците от IX Е клас на ПГИ “Д-р Иван Богоров” се включиха в благотворителната кампания “КОЛЕДА ТЕ ПРЕГРЪЩА”. Точно един месец измина от старта на инициативата на Медийна група “Черно море”, в която от сърце се включиха много дарители с желание да помогнат на деца в неравностойно положение за първи път да получат подарък за най-светлия християнски празник. Кампанията ще подпомогне 81 деца и младежи с увреждания, които живеят в седемте къщички за настаняване от семеен тип. Инициативата продължава до 20 декември и всеки, който желае, може да се включи, като донесе своя подарък в редакцията на телевизия и вестник „Черно море“ в кв. „Чайка“, до бл. 23.

 

Учениците от IX Е клас на ПГИ “Д-р Иван Богоров” бяха сред най-активните дарители, които организираха цяла миникампания в училището си, за да привлекат и деца от други класове да се включат в благотворителната инициатива. 

“Според нас кампанията е много благородна и я подкрепяме изцяло още от първия ден, когато чухме за нея. Освен нашия клас поканихме ученици и от други класове, разказахме им за каузата в името на децата, които имат нужда от помощ. С много желание и топлина избрахме подаръците, които закупихме със събраните 520 лв. – игри, книжки, дрехи, топли зимни шапки и ръкавички, които се надяваме да бъдат полезни на децата”, разказаха учениците от IX Е клас. 

В благородното дело деветокласниците са подпомогнати от класната си ръководителка Красимира Кафалийска.

“Гордея се с учениците в нашата гимназия. Те дават прекрасен пример с постъпката си.  Показват, че младите хора освен да се забавляват, умеят и да помагат, защото носят много топлина и обич в душите си”, каза Красимира Кафалийска. 

В ПГИ “Д-р Иван Богоров“ има традиция по Коледа да се организират благотворителни инициативи, с които се подпомагат нуждаещи се ученици. Тази година за 14-и път ще се организира коледният базар, в който ще бъдат изложени ръчно приготвени сладки и соленки. В него се включват всичките 770 ученици, които се обучават в гимназията. 

 

Полина Петрова

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback