IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Избрано
08:30 | 30 юли 2019
Обновен: 22:15 | 7 септември 2024

Инфлуенсърите - могат ли да са опасни и с какво?

Посредством социалните мрежи лидерите на мнение упражняват голямо влияние върху живота на хората

По материала работи: Пламен Янков
Инфлуенсърите - могат ли да са опасни и с какво?

Потребителите вече обръщат по-малко внимание на публикцациите на инфлуенсъри в социалните мрежи, показва ново проучване. Могат ли обаче те все пак да бъдат опасни и с какво?


В днешни дни инфлуенсърите имат голямо влияние върху живота на хората. Тяхната роля е да дават пример, да вдъхновяват. Някои смятат, че да бъдеш лидер на мнение не крие опасности и не може да има никакво негативно влияние.


"Това е просто още един канал, в който се предоставят различни продукти, които стигат до различни потребители, подобно на радиото и телевизията. Не виждам нищо лошо", споделя Александра Петканова, която е модел и инфлуенсър пред Bulgaria ON AIR.


Мнението на диетолога Ипократис Пападимитракос обаче е съвсем различно.
 


"Това е големият проблем и голямата ми болка в работата ми. И ще ви дам пример. Идват мои клиенти и ми споделят някаква информация. Обикновено отговорите са три – "чух някъде", "прочетох нещо" и "някой ми каза".


Според Ипократис има държавни институции, които биха могли да бъдат авторитетните източници на качествена информация и да повлияят на хората, но те не го правят.


"Проблемът е по-цялостен и стои в основата на морално-етичния кодекс на инфлуенсърите. Докато моралът и етиката са базирани върху интересите. Много малко е тази информация, която е в полза на хората", допълва още диетологът.

 

Коментари

Новини Варна