IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:55 | 19 ноември 2015
Обновен: 22:55 | 2 септември 2024

Близо 26 бона дадоха старци на ало-измамници във Варна

И по трите случая са образувани досъдебни производства

По материала работи: Златина Добрева
Близо 26 бона дадоха старци на ало-измамници във Варна

В сряда е подаден сигнал от 76-годишна жена от Варна за това, че на домашния й телефон е позвънило непознато лице, представило се за полицейски служител и я въвело в заблуждение, че с цел задържане на група измамници, работещи съвместно с банкови служители, е необходимо жената да му предаде определена сума пари. Жената поставя сумата от 8250 лв. в торба и я хвърля през терасата на дома си на непознат мъж.

 

Пак на същия ден е получен сигнал от 85-годишна варненка за това, че на домашния й телефон е позвънило неизвестно лице, представило се е за лекар и я е въвело в заблуждение, че внучката й се нуждае от спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Жената предава сумата от 12 900 лв. на непознат мъж пред дома си.

 

И пак в сряда е подаден сигнал от 84-годишен мъж от Варна за това, че на домашния му телефон е позвънило непознато лице, представило се за лекар и го въвело в заблуждение, че негов роднина се нуждае от спешна операция, за която е необходимо да се заплати определена сума пари. Старецът поставя сумата от 4600 лв. в торба и я хвърля през терасата на дома си на непознат мъж.

 

И по трите случая са образувани досъдебни производства, а материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

Коментари

Новини Варна