IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
11:18 | 19 ноември 2015
Обновен: 22:06 | 2 септември 2024

Калашниците, използвани в Париж - българско производство

Не е ясно откъде е придобито оръжието

По материала работи: Златина Добрева
Калашниците, използвани в Париж - българско производство

Автоматите “Калашников”, с които бяха извършени терористичните атаки в Париж на 13 ноември, са българско производство, съобщи БНТ. Телевизията се позова на отлично информиран източник от нашите спецслужби.

 

Оръжието е произведено през 80-те години, но не е ясно дали атентаторите са го придобили от България. Много е възможно това да е станало от друга държава.


В момента тече интензивен обмен на информация между българските и партньорските спецслужби.

 

Именно с автомати бяха избити десетки хора в зала "Батаклан" и няколко заведения, в едно от които беше убит и български гражданин.

 

Вчера Европейската комисия предложи нови и по-строги правила за продажба и притежание на огнестрелно оръжие от граждани. Предвижда се въвеждането на общоевропейски регистър за случаите, в които е отказано издаването на разрешително за придобиването на оръжие, информира dir.bg. Мерките обхващат ограничаването на възможностите за покупка на огнестрелно оръжие, боеприпаси и оръжейни части онлайн.

Коментари

Новини Варна