IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
09:31 | 24 юли 2015
Обновен: 17:07 | 22 октомври 2024

12 жандармеристи се включват в охраната на курортите

Най-честите престъпления по Северното Черноморие са кражби

По материала работи: Златина Добрева
12 жандармеристи се включват в охраната на курортите

12 души от жандармерията се включват в охраната на курортите по Северното Черноморие. Това съобщи пред Радио „Фокус“ Ивана Милева, говорител на ОД на МВР – Варна. Тя допълни, че традиционно в месеците юли и август има екип от румънски полицаи, които подпомагат работата в к.к. „Златни пясъци“ и „Св. св. Константин и Елена“ заради по-големия брой румънски туристи.

„Засилено е присъствието на пеши патрули, на автоекипи, както и на цивилни полицаи на местата, които традиционно през летните месеци са изключително атрактивни за туристите и се превръщат в потенциална арена на престъпления“, обясни Милева. Тя допълни, че най-честите престъпления са кражби в курортите по Северното Черноморие.

„В повечето случаи става въпрос за вещи, оставени без надзор – било то в заведения или на плажа. Понякога в магазините при пробване на дрехи хората оставят своите чанти без надзор, което ги прави потенциален обект на кражба, каза още Милева. По думите й тази година се наблюдава увеличаване на дребните хулигански прояви.

Ивана Милева допълни, че няма сериозни проблеми и оплаквания на туристи от шум от заведенията.

Коментари

Новини Варна