Варна 20°
fallback
Крими
12:00 | 28 октомври 2024
Обновен: 16:29 | 28 октомври 2024

Съдът във Варна удължи ареста на шуменец заради наркотици

Я.Д. беше задържан за срок до 72 часа

По материала работи: Александър Дечев

По искане на Окръжна прокуратура - Шумен 48-годишен мъж, обвиняем за държане с цел разпространение на марихуана и метамфетамин, остава в ареста Искане на Окръжна прокуратура – Шумен за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 48-годищен обвиняем за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества беше уважено от Окръжния съд в града.

Я.Д. беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, след като беше привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК. 38-годишна жена, с която обвиняемият съжителства, също е привлечена към наказателна отговорност като помагач за извършването на деянието. Г.Х. е освободена срещу „подписка“ от ареста. 

Двамата са задържани на 24 октомври 2024 година при специализирана полицейска операция. В мъжа и в жената е намерена марихуана. При последвало претърсване в дома им, са намерени и иззети няколко вида забранени субстанции – марихуана, метамфетамин, екстази, както и електронни везни.  Определението за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ подлежи на въззивен контрол от Апелативен съд – Варна.  

Автор на статията:
Александър Дечев
съд съд Варна наркотици наркотици съд Варна шуменец съд наркотици шуменец
0 коментара
fallback
fallback