Варна 30°
fallback
Крими
11:30 | 23 юни 2024
Обновен: 12:21 | 1 юли 2024

Пробация за варненец, потрошил камера на детска градина

Престъплението е извършено от подсъдимия след полунощ

По материала работи: Слав Велев

32-годишен мъж получи наказание "пробация" от Районен съд-Варна, тъй като противозаконно повредил общинско имущество. съобщава TheSite24. Той призна в съдебна зала вината си по повдигнатото спрямо него обвинение в противозаконно повреждане на чужди движими вещи – видеокамера и стойка за камера, монтирани на оградата на детска градина в Белослав.

Деянието е наказуемо по чл. 216, ал. 1 от НК. 

Престъплението е извършено от подсъдимия след полунощ на 16 септември 2022 г. Общата стойност на противозаконно повреденото и унищожено чуждо движимо имущество, собственост на община Белослав, възлиза на около 220 лева.

Причинените от деянието имуществени вреди към момента са възстановени. По силата на одобрено в съдебна зала споразумение, на 32-годишния подсъдим бе наложено наказание от 6 месеца пробация, при периодичност два пъти седмично на регистрацията по настоящ адрес, както и провеждане на задължителни срещи с пробационни служители, също за срок от 6 месеца.

Подсъдимият приема да заплати сторените по делото разноски в полза на държавата. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Автор на статията:
Слав Велев
съд камера детска градина Районен съд-Варна присъда Варна Беослав
2 коментара
fallback
fallback