Варна 20°
fallback
Крими
13:32 | 25 юни 2015
Обновен: 13:24 | 23 октомври 2024

4 г. затвор за баща, посегнал на дъщеря си

34-годишният мъж насилвал сексуално малолетното момиче

По материала работи: Златина Добрева

Районният съд във Варна осъди на 4 години лишаване от свобода 34-годишен мъж за извършено посегателство срещу половата неприкосновеност на малолетната му дъщеря.

В. Вълков бе признат за виновен, че при продължавано престъпление в периода септември 2013 г. – март 2014 г., осъществявал полови контакти с ненавършилата 14-годишна възраст, негова дъщеря. През този период момичето отишло да живее при баща си в частна кравеферма край село във Варненска област, където той работел. Тогава подсъдимият, нееднократно осъществявал сексуални контакти с нея. На 19 март м. г., въз основа на получен сигнал в отдел „Закрила на детето“, полицейските органи извели момичето от кравефермата и го настанили в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни във Варна.

В. Вълков е осъждан два пъти досега, като настоящото деяние е извършено в изпитателния срок на предходна присъда. Така след наказанието от 4 години затвор, съдът приведе в изпълнение и наказание от 1 година лишаване от свобода, наложено му с присъда от 2012 г. Съдът уважи частично предявения по делото граждански иск и осъди Вълков да плати на пострадалата обезщетение в размер на 2000 лева за причинените й неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback