IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
15:10 | 19 юни 2015
Обновен: 11:03 | 22 октомври 2024

100 лева глоба за пиян варненец

Ударил продавач и потрошил стена в магазин в центъра

По материала работи: Златина Добрева
100 лева глоба за пиян варненец

Районният съд във Варна наложи минимална глоба от 100 лв. на 47-годишен варненец за проява на дребно хулиганство.


В малките часове на днешния ден 47-годишният Н. Петров се държал непристойно в магазин за хранителни стоки в центъра. Повлиян от алкохола и афектиран от това, че в магазина нееднократно продавали на негов възрастен роднина некачествени зеленчуци, той влязъл вътре и ударил с ръка по тила един от продавачите. Без видима причина Петров блъснал с юмрук по стена от гипсокартон в търговския обект и направил дупка. По подаден сигнал за случая, полицейски служители го задържали и отвели в сградата на І РУ на МВР.

 

Този следобед нарушителят потвърди в съдебна зала, че под влияние на употребения алкохол и лични проблеми се е държал неприлично.

Предвид чистото съдебно минало и изразеното съжаление от Петров за стореното, Районният съд му наложи глоба в минимален размер. Непристойната проява е нарушение по смисъла на Указа за борба с дребното хулиганство и се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия.

 

Решението на съда подлежи на обжалване в 24-часов срок, като в случай на жалба производството пред Окръжен съд – Варна, е насрочено за 23 юни.

Коментари

Новини Варна