IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
09:40 | 30 август 2023
Обновен: 22:07 | 2 октомври 2024

Варненец остави 2 кучета да се задушат в колата му (Обновена)

Животните били мръсни след лов и той ги оставил там през цялата нощ

По материала работи: Ставри Таргов
Варненец остави 2 кучета да се задушат в колата му (Обновена)

Кадър bTV

Две кучета умряха, след като собственикът им ги остави часове наред в заключен автомобил. Случаят е от Варна. Наложило се е съседи да разбият колата, за да извадят животните, но за съжаление вече е било късно.

Кошмарът започва през нощта, когато съседка вижда собственикът в нетрезво състояние да си купува алкохол. Пита го къде е кучето му. Той ѝ отговаря, че е в колата и там ще спи.

Жената все пак успява да измоли за ключове и да разходи кучето. Тогава и установява, че то не е само в клетката в колата. Там има и второ животно.

Съседката връща кучето в автомобила, защото мъжът не позволява второто животно да излезе и повтаря, че и двете ще спят в колата.

Животните са били мръсни, по думите на собственика, след лов. Той обещава да ги премести на сутринта в кучкарника си.

Съседите виждат на следващия ден, че кучетата все още са в колата, след опити да помолят мъжа да отвори превозното средство и отказ от негова страна, те разбиват стъклото.

За жалост животните вече са мъртви.

Собственикът им е задържан за 24 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да прецени дали задържането му да бъде удължено, съобщава bTV.

Районна прокуратура – Варна, ръководи досъдебно производство във връзка със случай на проявена жестокост към гръбначни животни – две кучета, в резултат на която те са починали. Собственикът на кучетата П.А. (52 г.) е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 325б, ал. 1 от НК.

За случая станало ясно на 29 август 2023 година, когато съседи на обвиняемия подали сигнал в полицията. Те забелязали, че в автомобила, използван от 52-годишния мъж, били оставени двете кучета, които той отглеждал. Животните не давали признаци на живот.

П.А. бил задържан от органите на МВР във Варна. Образувано било досъдебно производство за установяване на причините и обстоятелствата около случилото се.

Работата по разследването продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в областния град.

Коментари

Куче ( преди 1 година )
Собственика ще бъде глобен 2.50 лв и ще продължи да избива животни. Щото тука е така.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 5 rate up comment 0
Новини Варна