IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
11:22 | 5 юни 2015
Обновен: 04:03 | 22 октомври 2024

Състоянието на малтретираното дете остава тежко

Станка все още е в кома

По материала работи: Златина Добрева
Състоянието на малтретираното дете остава тежко

Няма промяна в здравословното състояние на пострадалото от насилие дете, което бе прието преди два дни в болница „Света Марина” във Варна.
Детето е в кома, включено е на изкуствена апаратна белодробна вентилация за поддържане на дишането. Лекарите продължават с всички сили да се борят за живота му, съобщи „Фокус”.

Момиченцето, което е на година и девет месеца, е настанено в детското интензивно отделение. Външният му вид сочи множествени разнообразни травми - върху главата, гръдния кош, крайниците. Външните видими белези са с различна давност.

Случаят се разследва от Окръжна прокуратура – Варна.
Започнало е разследване срещу бащата Милко Стоянов, който е задържан. Стоянов е направил опит умишлено да умъртви детето, като деянието е останало недовършено по независещи от него причини. Милко е привлечен като обвиняем и за блудство с малолетното дете. По делото се провеждат разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства.

Коментари

Новини Варна