IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:26 | 3 юни 2015
Обновен: 05:36 | 7 септември 2024

13 са задържаните при акцията в Игнатиево

Блокадата на града трая няколко часа, сега са наред данъчните

По материала работи: Златина Добрева
13 са задържаните при акцията в Игнатиево

Днес в 6 часа сутринта Игнатиево осъмна под полицейска блокада. „Операцията се провежда съвместно с ТД НАП – Варна, РД ДНСК – Варна, служители от община Аксаково и Жандармерия, под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. ОДМВР – Варна оказва активно съдействие на служителите на горепосочените структури за безпроблемното изпълнение на служебните им ангажименти”, гласи официалната информация от полицията.

Часова наред на импровизираните КПП-та на входовете и изходите на града униформените проверяваха щателно всяка кола. Някъде към обяд полицейската блокада бе вдигната и в градчето продължиха да шетат между палатите данъчни и строителни инспектори, които проверяват произхода на доходите и отговарят ли те на демонстрирания от собствениците им стандарт. Окръжна прокуратура допълнително е назначила проверка в дирекцията на варненската полиция заради данните за участието на служители на МВР в корупционните схеми. Вътрешна проверка тече и срещу служители на Трето РПУ.

„В момента се възлагат проверките за имотното състояние и за съответствие на доходите. Предвидени са и ревизии за години назад, каза говорителят на НАП Варна Виолета Маринова. Скорошни резултати не се очакват, защото проверките ще бъдат продължителни”, допълни тя.

При провелата се преди обяд специализирана полицейска операция в Игнатиево са осъществени проверки на 10 адреса в града, на изградените КПП са проверени общо 124 лица, 28 автомобила, съставени са 9 акта по Гражданска регистрация, 4 акта по закона за българските документа за самоличност, започнато е 1 бързо полицейско производство за управление на МПС без свидетелство за правоспособност.

Задържани са общо 13 души – 11 жени и 2 мъже, на възраст от 17 г. до 61 г., като всички те са познати на ОДМВР – Варна. Три от задържаните жени са установени като евентуални извършителки на конкретно престъпление – джебчийска кражба, извършена на територията на I РУП на ОДМВР – Варна. Активните действия на ОДМВР – Варна по направление на джебчийските кражби продължават, казаха от полицията.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна