IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:25 | 3 юни 2015
Обновен: 05:45 | 7 септември 2024

След 12 присъди варненец пак е в ареста

29-годишният мъж извършил пореден грабеж

По материала работи: Златина Добрева
След 12 присъди варненец пак е в ареста

Варненският окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" за Павлин Ив., разследван за грабеж на златен синджир, извършен преди 4 дни в центъра на морската столица. 29-годишният Павлин, който излязъл от затвора в началото на март тази година, след изтърпяване на 12-ата си поред присъда, е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУП във Варна за поредния грабеж, извършен от него при условията на опасен рецидив.

В ранния следобед на 31 май той със сила изтръгнал от врата на пострадалата златен синджир. Жената оказала съпротива и при сборичкването синджирът се скъсал и паднал на земята. Грабителят бил подгонен от минаващи наблизо свидетели, но успял да избяга. По-късно бил разпознат от ограбената жена и задържан от органите на реда.

Варненският окръжен съд се съобрази днес със събраните в хода на разследването доказателства и със самопризнанията на обвиняемия. Преценката им води съда до категоричния обоснован извод, че Павлин е автор на грабежа, за който се разследва. Изключително високата степен на обществена опасност на младия мъж, който е осъждан 12 пъти с влезли в сила присъди за кражби, грабежи, обсебвания, измама и за притежание на наркотици е аргумент за второто законно основание за ареста.

Установените трайни престъпни навици обосновават реалната опасност, ако е на свобода Павлин да извърши ново престъпление или да се укрие от наказателно преследване.

Определението на Варненския окръжен съд може да се обжалва пред Апелативен съд Варна на 9 юни.

 

Коментари

Новини Варна