IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
15:15 | 2 юни 2015
Обновен: 19:46 | 6 септември 2024

Бързак блъсна полицайка, за да заобиколи “паяк”

Майка и дете бяха пометени на пешеходна пътека

По материала работи: Златина Добрева
Бързак блъсна полицайка, за да заобиколи “паяк”

24-годишен джигит, забързан незнайно закъде, реши, въпреки забраната, да заобиколи “паяк”, който вдигал неправилно паркиран автомобил на бул. „Съборни”, и пътьом блъсна служителка на Общинска полиция. Докато се разминавал с репатриращия автомобил, младежът се качил с колата си на тротоара. Униформената дама му дала сигнал веднага да прекрати маневрата, но бързакът изобщо не се съобразил, продължил да кара и блъснал полицайката. Тя е откарана в болница с контузии на двата крака и коленете, а мъжът – в ареста.

Малко преди този инцидент 57-годишен варненец помете майка и дете, пресичащи същия булевард на пешеходна пътека. Пострадалите се разминали с леки контузии и шок от инцидента. Срещу шофьора е образувано досъдебно производство.

Още един шофьор блъсна пешеходец на “зебра”. 38-годишен варненец помете с опела си 69-годишна пенсионерка, пресичаща кръстовището на бул. “Цар Освободител” и ул. “Стефан Караджа”.

59-годишен варненец отбеляза по свой начин Деня на детето. Мъжът запразнил отрано и полял празника обилно с алкохол. Малко след 14 часа решил да се прибере с колата си, подкарал реното по бул. “Левски”, но поради неспазване на дистанция се забил в спиращия пред него опел. Вследствие на инцидента е пострадал пътник от втория автомобил, момче на 19 г., което е получило контузии на главата и гърба. Виновният шофьор спрял дрегера на 1,84 промила.

Високата скорост стана причина за друг тежък пътен инцидент. 35-годишен варненец, стъпил здраво на газта на БМВ-то си, изтървал контрола над возилото при ляв завой, навлязъл в съседната лента и блъснал пежо. Приятел на виновния шофьор е в болница с леки контузии.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна