IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
14:55 | 2 юни 2015
Обновен: 20:49 | 6 септември 2024

Още един в ареста за отвличането на чужденец

Решението на Апелативния съд не подлежи на обжалване

По материала работи: Златина Добрева
Още един в ареста за отвличането на чужденец

След като миналата седмица варненските магистрати оставиха зад решетките Галин Георгиев, днес съучастникът му Манол Неделчев също чу в съдебната зала, че мярката му за неотклонение е “задържане под стража”. Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Срещу престъпния дует са повдигнати обвинения за отвличането на чужденец, грабеж и кражба на пари и други вещи на жертвата. 25-годишният мъж е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на РУП – Девня, за това, че на 17 май тази година в близост до курорта Златни пясъци, в съучастие с Галин отвлекли Алберт Зол, гражданин на Люксембург. По пътя от Варна през Девня и Шумен те засипали туриста със заплахи и със сила го принудили да им даде iPhone, близо 1000 лева, портмоне с банкови карти, златни накити и лични вещи. Галин е в ареста от 22 май тази година с определение на Варненския окръжен съд.

 

И за апелативната инстанция няма съмнение, че Манол е автор на престъплението. Съдът намира, че това е усложнена престъпна дейност, извършвана продължително време. Законът предвижда тежки наказания по тези обвинения - за отвличане - от 7 до 15 г. затвор, за грабеж - от 3 до 10 г., и за кражба - от 1 до 10 г. Чистото съдебно минало на Манол не мотивира втората съдебна инстанция да измени мярката му за неотклонение. Младият мъж заяви пред съда, че получил заплахи за живота си от втория обвиняем - Галин Георгиев, и представи чрез своя адвокат доказателства за наложителна медицинска интервенция. Съдът обаче прие, че има реална опасност, ако е на свобода, Неделчев да се укрие от наказателно преследване, а единствено съдебно-медицинска експертиза може да установи дали здравето му позволява да пребивава в ареста.
Лиляна Трънкова

 

Коментари

Новини Варна