Варна
fallback
Крими
12:24 | 17 май 2015
Обновен: 23:46 | 23 октомври 2024

Шофьор не спря на стоп палка, отказа да духа

Мъжът е задържан за 24 часа

По материала работи: Деян Михайлов

Водач, отказал да изпълни полицейско разпореждане задържаха служители на полицeйското управление в Свищов. Вчера в крайдунавския град катаджии предприели проверка на лек автомобил "Фолксваген Туарег". При подадения сигнал със стоп палка, водачът на автомобила не се подчинил и не само не спрял, но и увеличил скоростта.

В последствие, след като автомобилът е спрян, е установено, че същият е управляван от А. В. 35-годишен от Свищов, известен на полицията и осъждан. Шофьорът отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство по чл. 270 от НК.

Призори в неделя пък търновски ченгета пипнали 21-годишен пиян зад волана.Около 3 ч. на ул. "Васил Левски" за проверка е спрян лек автомобил "Фолксваген", управляван от 21-годишния Г. М. от Полски Тръмбеш. При проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1,29 промила. Водачът е отказал кръвна проба. Задържан е 24 часа. По случая е започнато незабавно производство.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback