IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Крими
13:40 | 1 април 2022
Обновен: 20:53 | 3 октомври 2024

Във Варна глобиха подсъдим, правил аудиозапис на съдебно заседание

Санкцията е 500 лв.

По материала работи: Ставри Таргов
Във Варна глобиха подсъдим, правил аудиозапис на съдебно заседание

Варненският апелативен съд наложи глоба в размер на 500 лв. на подсъдим за това, че направи непозволен аудиозапис на открито съдебно заседание.

Председателят на съдебния състав констатира, че преди оттеглянето на състава на тайно съвещание подсъдимият е поставил мобилния си телефон на банката с микрофон, обърнат към съда. Служителите на Областна дирекция „Охрана“ извършиха проверка за извършен нерегламентиран запис, за който не е било направено изрично искане, по което съдът да се произнесе.

След като констатира наличие на запис на телефона на подсъдимия, председателят на състава намери стореното за грубо нарушение на реда в залата и наложи санкцията.

Разпореждането е по нормата на Наказателно-процесуалния кодекс, според която председателят на състава ръководи съдебното заседание така, че да се осигури обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото, както и точно спазване на закона.

Съгласно закона, председателят на състава поддържа реда в съдебната зала, като за груби нарушения може да налага глоба до 500 лв. на всеки присъстващ.

 

Коментари

Новини Варна